Go Back

Getrokken pootmachines

Getrokken pootmachines

Potato planters

Beschrijving

Het grote voordeel van poten met een getrokken machine is, naast de gewichtsverdeling, dat u de pootmachine kan combineren met grondbewerkingsmateriaal zoals de speciaal ontworpen AVR GE-Force C frees, de gewone AVR GE-Force en met andere merken.

U trekker vraagt eveneens minder vermogen dan wanneer u een gedragen pootmachine gebruikt.

 

UH 3744: Capaciteitspoten

De UH 3744 is een 4-rijige getrokken pootmachine. Mechanisch aangedreven (over een groot wiel) en met een bunkercapaciteit van 3.500 kg pootgoed is deze pootmachine een waar werkpaard! Deze is voor alle rijenafstanden tussen 75- 90 cm beschikbaar. Eenvoud en capaciteit sieren de UH 3744.

Achterop steunt de machine op twee grote wielen (11.2 x 28”). Via één centrale cilinder op de dissel kan u de pootdiepte instellen. Standaard is de machine voorzien van vaste vorentrekkers en schijven achter de pootelementen om de aardappelen toe te dekken. Pootafstanden van 10 tot 60 cm zijn mogelijk (manueel in te stellen, cf. mechanische aandrijving).

AVR Ceres 450

De Ceres 450 is een 4-rijige getrokken pootmachine met een bunkercapaciteit tot 3.500 kg (4x75 cm) of 4.000 kg (4x90 cm). Elke pootrij kan handmatig (of elektrisch als optie) ontkoppeld worden. De stuurwielen genieten een brede uitslag van 30° (+15°, -15°). Door de uitgekiende mechanische constructie, blijft de draai-as altijd verticaal en blijven alle wielen altijd in contact met de bodem.

Culti Control Option

Die zorgt ervoor dat de GE-Force C altijd een constante freesdiepte aanhoudt. Hiermee vermijdt de gebruiker dubbel frezen. De pootdiepte is altijd onafhankelijk geregeld.

Rechte of bolle flanken tijdens de rugvorming
Om een goede rug te vormen is de keuze en afstelling van de aanaardkap cruciaal. Daartoe beschikbaar op de 4x75 versie zijn ofwel de aanaardkap met smalle top ofwel de kap met brede top (in Borium 27 slijtplaten met speciale coating) met rechte flanken. De 4x90 versie heeft een aanaardkap met brede top (eveneens Borium 27 slijtplaten) en rechte flanken.

Standaard wordt de aanaardkap aangestuurd door een automatische drukregeling. Een accumulator in het hydraulisch circuit zorgt voor een constante druk op de kap. Daarnaast kan de gebruiker ook kiezen voor het gekende PDC-systeem (Proportionally Distance Control) waarbij et behulp van twee ultrasoonsensoren de hoeveelheid aarde in de kap gemeten wordt. Op basis van deze input, wordt de druk op de kap bijgestuurd, om een gelijkmatige rugvorming te behouden.

Specification item Sterktes

Specification item Modellen

UH 3744 Ceres 450
Aantal rijen 4 4
Bunkercapaciteit (kg) Kipbunker 3,500 3.500 (4x75) of 4.000 (4x90)
Aandrijving Mechanisch Hydraulisch
Rij-afstanden (cm) 75/80/85/90 75/80/85/90
Opties gewasbescherming Kunstmest unit (1.8m³) Granulaatstrooier - Poederdoseerapparaat - Delvano spuitset
Specification item Standaarduitrusting

Specification item Opties

Media (4 files)

Potato planters