Volver

Rij onafhankelijk poten met de AVR Ceres 450

Descripción

Rij onafhankelijk poten met de AVR Ceres 450

 

Tijdens de vorige Potato Europe in Kain, België, presenteerden we onze nieuwe optie op de getrokken vierrijige AVR Ceres 450 om rij onafhankelijk te poten. Ieder pootelement wordt door zijn eigen hydraulische motor apart aangedreven. Snelheidssensoren in het wiel en in de vier pootelementen zorgen voor een correcte meting en terugkoppeling van snelheid en pootafstand per rij.

Met een hydro-motor per rij kan de gebruiker snel een rij in- of uitschakelen of de pootsnelheid per rij anders instellen om variabel te poten aan bijvoorbeeld kopakkers, langs spuitpaden of de rijen links en rechts van het spuitpad.

Bij het gebruik van de aan/uit toets per rij werkt de functie onmiddellijk zonder tijdverlies, wat onmisbaar is bij koppeling met GPS. Het systeem is, zoals standaard op de AVR machines, eenvoudig naar bediening en is onderhoudsvriendelijk (weinig slijtgevoelig).

Zo willen we de precisielandbouw verder ondersteunen.

 

GPS-koppeling via Isobus protocol op Ceres 450

 

Alle nieuwe Ceres 450 pootmachines kunnen optioneel met de nieuwe ISOBUS-koppeling uitgevoerd worden. Het gaat om de mogelijkheid om de pootmachine te laten communiceren met een GPS-systeem via het ISOBUS-protocol. Hiertoe worden de nodige controller, kabelboom, passende software en licentie gemonteerd (pootmachine-kant), zodat in het ISOBUS-contact op de trekker kan ingeplugd worden. Het gaat hier om de GPS-koppeling, de machinebediening blijft op het AVR-bedieningsscherm.

Via ISOBUS kunnen de gegevens van de taakkaarten doorgestuurd worden van de trekker naar de pootmachine, zodat er automatisch kan gepoot worden volgens de vooraf aangeduide specificaties op de kaart. Ook is automatische sectie-afsluiting van het pootkanaal mogelijk om pootoverlap op bijvoorbeeld de kopakker te vermijden.

Deze koppeling is naleverbaar op bestaande Ceres 450 pootmachines.

 

Bekijk via deze link welke andere nieuwigheden we tentoon stelden tijdens Potato Europe 2019! 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tine Coopman | Marketing & Communication | +32 (0)51 24 55 66 | tinecoopman@avr.be

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mis geen enkel nieuwtje, en krijg als eerste de uitnodigingen voor onze events: schrijf u hier in op onze nieuwsbrief!