Go Back

AVR lanceert nieuwe transportband Mamba

Beschrijving

 

De AVR Mamba vervangt de voormalige CTK en biedt onder andere een hogere capaciteit, meer flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid in verstelling van de machine en uiteraard AVR Line Control.

 

De AVR Mamba-transportband is voor vele werkzaamheden inzetbaar. De Mamba is namelijk beschikbaar in twee versies: met een bandlengte van 6,5 of 10,5 meter. Dankzij de hoge capaciteit en grote lengte is de Mamba 80-10 (10,5 m) de transportband bij uitstek voor het snel en efficiënt laden van vrachtwagens, terwijl de Mamba 80-6 (6,5 m) naadloos gebruikt kan worden voor de toe- en afvoer van aardappelen of andere bulkgoederen in de inschuurlijn.

  • Maximale capaciteit, geen beschadiging

De V-vormige transportband garandeert tegelijkertijd een grote capaciteit én een optimale bescherming van het product. De grote hoek van de V-vorm maximaliseert de capaciteit terwijl het product dankzij de aanzienlijke breedte van de band nergens in contact komt met het frame. De band is standaard voorzien van een profiel – uitermate geschikt voor het omhoog voeren van rollende producten – maar voor omstandigheden die een schraper vereisen, is een band zonder profiel met schraper beschikbaar.

  • Solide frame

De Mamba garandeert bij alle mogelijke transporttoepassingen een solide bulkoverdracht dankzij het solide monobody-frame. Een trommelmotor in de kop van de machine drijft de band aan. Die trekkende aandrijving voorkomt het doorslippen van de band.

  • Gebruiksvriendelijk en flexibel

De Mamba combineert gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit: essentiële eigenschappen om multifunctioneel ingeschakeld te kunnen worden in de inschuurlijn.

  1. Zowel de afgifte- als instorthoogte kunnen gemakkelijk ingesteld worden via de hydraulische pomp. Dankzij de lage instorthoogte past de Mamba bovendien mooi onder de Falcon-stortbunker.
  2. De Mamba kan uitgerust worden met zwenkwielen. De wielen kunnen dan in een transversale positie worden geplaatst en dankzij het draaibare steunpunt aan de instortzijde is de Mamba heel gemakkelijk te verplaatsen door één persoon.
  3. De Mamba is standaard frequentiegestuurd: de snelheid kan traploos aangepast worden. Het is bovendien mogelijk een tweede snelheid in te stellen naar keuze – zeer handig in combinatie met de AVR Scorpio kistenvuller om een verhoogde buffercapaciteit te creëren tijdens de kistenwissel.
  4. Net als het volledige AVR-inschuurgamma kan ook de Mamba worden aangesloten op het AVR Line Control-circuit. Het garandeert een optimale samenwerking van de verschillende machines binnen de inschuurlijn.
  • Basisversie

Volstaat een basisversie voor jouw project? De Mamba kan uitgerust worden met een handpomp voor de verstelling van de afgifte- en instorthoogte en met een eenvoudige aan/uit elektrische sturing zonder extra functies met één basissnelheid.

  • Handige opties zijn bijkomende stopcontacten, ledwerklichten en een afschermkap voor de transportband.

 

Technische gegevens

 

Mamba 80-6

Mamba 80-10

Instorthoogte (min - max)

0,75 m – 0,95 m*

0,75 m – 1,20 m*

Afgiftehoogte (min - max)

0,75 m - 3,15 m*

0,80 m - 4,90 m*

Oversteek (bij min - max afgiftehoogte)

2,95 m - 2,30 m

4,75 m - 3,65 m

Bandbreedte

0,80 m

Bandsnelheid traploos (1-snelheid)

24 – 84 m/min (60 m/min)

31 – 109 m/min (78 m/min)

* Afhankelijk van al dan niet verstelbare instort- en afgiftehoogte

 

In de praktijk

De Mamba is dit jaar in beperkte oplage beschikbaar, vanaf 2025 vervangt de Mamba de CTK volledig. De Mamba zal voor het eerst te zien zijn – en dit meteen live aan het werk in een demo-opstelling - tijdens Potato Europe op 11 en 12 september in Villers-Saint-Christophe, Frankrijk.

 

Foto’s

Productpagina

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Perscontact

Majna Seurinck    | Marketing & Communication Manager

+32 (0)51 24 55 66 | majnaseurinck@avr.be

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mis geen enkel nieuwtje, en krijg als eerste de uitnodigingen voor onze events: schrijf u hier in op onze nieuwsbrief! 

 

Over AVR

AVR is producent van een volledig gamma machines voor de aardappelteelt. Van pootbed-bereiding, poten en aanaarden tot klappen, rooien en inschuren.

De missie van AVR is duidelijk: we maken, verkopen en onderhouden machines voor aardappeltelers die efficiënter en duurzamer willen werken. We brengen innovatieve technologie en producten op de markt die het mogelijk maken om met minder moeite, minder brandstof, minder tijd en minder bodembelasting méér verkoopbare aardappelen te kunnen inschuren.

Bij alles wat we doen – van het uitdenken en ontwikkelen van onze machines tot het duurzaam samenwerken met klanten en dealers – houden we onze kernwaarden voor ogen: respectvol, betrouwbaar, eigenzinnig en betrokken.
 

AVR telt internationaal 250 medewerkers, heeft een netwerk van meer dan 100 dealers in 60 landen en verwezenlijkte in 2023 een omzet van 96 miljoen euro.

AVR is een Belgisch familiebedrijf, met 175 jaar ervaring, waarvan de hoofdzetel in Roeselare gevestigd is. Daarnaast heeft het bedrijf vestigingen in Nederland en Duitsland.