Go Back

AVR op Agritechnica: Vier nieuwe AVR machines gelanceerd op één jaar tijd

Beschrijving

AVR op Agritechnica: Vier nieuwe AVR machines gelanceerd op één jaar tijd

 

Ceres 450 met GE-Force Compact, Spirit 5200, Cobra, Falcon, ACC rooibek op Puma 3… de AVR-stand op Agritechnica toont een volledig nieuw gamma. Op ongeveer een jaar tijd bracht de machinebouwer maar liefst 4 compleet nieuwe machines op de markt en een hele rits aan nieuwe opties.

 

Ceres 450 met GE-Force Compact

De Ceres 450 is een 4-rijige getrokken pootmachine met een bunkercapaciteit tot 3.500 kg (4x75 cm) of 4.000 kg (4x90 cm). Aanaardkap met smalle of brede top.

De Ceres 450 kan in combinatie met grondbewerkingsmateriaal zoals de speciaal ontworpen AVR GE-Force C frees.

 

Mechanisch rooien met Spirit 5200

De Spirit 5200 is een stevige machine die aardappelvriendelijk rooit. De aandrijflijn is bewust eenvoudig gehouden, en zeefmatten en egelbanden zijn mechanisch aangedreven.

De machine is eenvoudig in gebruik en extreem robuust zodat de servicekosten laag blijven en de gebruiker te allen tijde kan doorrooien.

 

Inschuren met Cobra…

De Cobra hallenvuller met 80 cm bandbreedte bestaat op 15, 17 of 19 meter. Sterke punten zijn een 100% zachte behandeling, een unieke bandsnelheid (32 tot 126 m/min) en dubbele aandrijving (op 17-19m). In optie is een aanvoerband extra handig om de valhoogte tussen duo-band en hallenvuller constant te houden.

 

 …en Falcon

De Falcon is de nieuwe stortbunker met 2.4 meter werkbreedte op de rollenset en een lengte van 4.5 of 6 meter. De valhoogtes zijn tot een minimum beperkt (zéér aardappelvriendelijk), een unieke bodemsnelheid van 0,5 (0,2 optie) tot 6,5 m/min en er is keuze uit PU-spiraal, staalspiraal, gladde of diabolo rollen. Met de optie Speedclean reinigen PU-rollen zichzelf door de enorme draaisnelheid.

               

ACC-rooibek op Puma 3

In plaats van de gewone rooibek kan bij bvb. natte kleigrond geopteerd worden voor de ACC. Deze rooibek geeft de mogelijkheid om zonder druk op de ruggen te rooien. Er blijven diabolo’s gemonteerd om in droge omstandigheden een goede opname te verzekeren.

De ACC rooibek is één brede rooibek, met 8 grote (900 mm) aangedreven schijven. De dieptecontrole gebeurt door twee hoekopnemers, die de beweging van twee sleepvoeten opnemen.

 

Nog op de stand staat de opklapbare GE-Force. Deze omslaat een werkbreedte van 6m en kan dus grote oppervlaktes ineens bewerken om tijd te besparen. Ook aanwezig is de AVR Combimachine. Het frame kan omgebouwd worden van speedridger, tot hoekschoffel of ecoridger. Een duurzame en ecologische machine! Naast de grote Ceres 450 pootmachine, is er als andere pootmogelijkheid de UH3710, een robuuste gedragen 2-rijige bekerpootmachine. In de categorie inschuur staat naast de Cobra en Falcon de CSKS, een steen- en kluitenscheider die zijn efficiëntie meermaals bewees:

 

 

 

Mis geen enkele uitnodiging en ontvang als eerste alle nieuwtjes. Registreer u hier op onze nieuwsbrief.

Pers:  Tine Coopman  |  0032 51 24 55 66