Go Back

AVR Spirit 7200 met nieuwe Clean & Go bunker

Beschrijving

 

De meest recente Spirit 7200 vulde onlangs de AVR Spiritfamilie aan als getrokken, tweerijige verstekaardappelrooier. Nieuw op deze machine is dat hij vanaf nu in optie met de nieuwe Clean & Go bunker kan uitgerust worden.

 

Clean

De nieuwe Clean & Go bunker voorziet extra reiniging in de vorm van een reinigingsrol tussen de bunkerbodem en de elevator. Ook de keuze voor een spijlenmat als elevatormat brengt extra zeefcapaciteit.

Go

Non stop rooien blijft logistiek gezien een enorm voordeel hebben. Met de Clean & Go bunker combineert AVR het beste van 2 werelden. Een bunker van 6,5 ton, zodat er voldoende buffer is om door te rooien als de kipper even op zich laat wachten, of om het veld vlot in te zetten. En ten tweede het rijdend lossen, waardoor veel tijd gewonnen kan worden. Niet meer stoppen, bunker heffen, manoeuvreren rond kipper om te lossen.

Doordat de elevator onafhankelijk van de bunkerbodem kan draaien, kan de bunker naar volle capaciteit gebruikt worden.

 

Tech specs Clean & Go

De bunker heeft de mogelijkheid tot capaciteitscontrole bij het lossen. Door te kijken op de producstroom in de elevator wordt de snelheid van de elevator automatisch aangepast om zo efficiënt mogelijk de bunker te legen. Dit geeft toch wat gebruiksgemak tijdens het al rooiend lossen. 

Door 3 knikpunten in de elevator kan tot diep in de kipper gelost worden. Een optionele valbreker kan indien gewenst de val nog meer breken of gebruikt worden om al rijdend kisten te gaan afvullen.

  • Bunker met elevator, bunker capaciteit 6,55 ton
  • Hydraulisch aangedreven bunkerbodem
  • Hydraulisch aangedreven elevator
  • Hexagonale overgang/reinigingsrol (tussenruimte is 18 mm)
  • Zeefmat steek 35 – bekleding ster PVC 16 mm
  • Zeefoppervlakte elevator = 1,65 m * 4,55 m = 7,5 m²

 

Te zien op SIMA en Interpom

De Spirit 7200 met clean & go bunker zal voor het eerst te zien zijn op SIMA Paris van 6 tot en met 10 november in Parijs, en aansluitend op het Belgische Interpom op 27-28-29 november in Kortrijk Xpo.

Meer lezen over de Spirit 7200 en zijn unieke loofscheidingssysteem in de vorm van een loofrol net voor de langsegelband.

 

Foto's

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tine Coopman         |  Marketing & Communication Manager 

+32 (0)51 24 55 66  |  tinecoopman@avr.be

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mis geen enkel nieuwtje, en krijg als eerste de uitnodigingen voor onze events: schrijf u hier in op onze nieuwsbrief!