Go Back

AVR viert 175e verjaardag met limited edition van Puma 4.0

Beschrijving

In 2024 viert AVR, producent van een volledig gamma machines voor de aardappelteelt en wereldspeler in dat marktsegment, het hele jaar door zijn 175e verjaardag.

Het verhaal van AVR begint in 1849, wanneer Pieter Vansteenkiste een smidse in Roeselare opricht waar hij handgereedschappen voor de landbouw en tuinbouw vervaardigt. Later wordt de zaak vernoemd naar zijn zoon: Alfons Vansteenkiste Roeselare. AVR is geboren.

Het bedrijf ontwikkelt mee met de razendsnelle technologische vooruitgang van de 20e eeuw en is tegen de jaren ’70 producent van mechanische aardappelrooiers wanneer ingenieur Norbert Nollet het bedrijf overneemt. Een nieuwe familie aan het hoofd van AVR. Het productgamma wordt stapsgewijs uitgebreid om uiteindelijk het volledige aardappelteeltproces te omvatten, van de voorbereiding van het pootbed en het poten tot het rooien, loofklappen en inschuren.

Na wat pogingen  begin de jaren zeventig volgen in 1975 de eerste 4-rijige zelfrijdende aardappelrooiers op Moreau frame.  In 1986  wordt de eerste 2-rijige zelfrijdende bunkerrooier gebouwd en in 2006 brengt AVR voor het eerst de Puma op de markt: de 4-rijige zelfrijder die dankzij zijn ijzersterke basisconcept en talloze doorontwikkelingen in z’n vierde generatie nog steeds hét paradepaardje is van het productgamma.

Kortom, een familiebedrijf dat uitgroeide van producent van handwerktuigen tot producent van hoogtechnologische machines voor de volledige aardappelteelt. Een geschiedenis van transformatie en specialisatie.

Maar onze missie blijft onveranderd’, zegt Stefan Top, managing director van AVR. ‘We maken, verkopen en onderhouden machines voor aardappeltelers die efficiënter en duurzamer willen werken. We brengen innovatieve technologieën en producten op de markt die het mogelijk maken om met minder moeite, minder brandstof, minder tijd en minder bodembelasting méér verkoopbare aardappelen te kunnen inschuren.’

 

‘En die missie is meer maatschappelijk relevant dan ooit. Wij willen dé partner bij uitstek zijn voor de landbouwers die de uitdagingen van morgen aangaan’, besluit Top.

Limited edition Puma 4.0

Van dat paradepaardje, de zelfrijdende Puma, zijn ondertussen meer dan 550 machines op de markt – van de thuismarkt in West-Europa tot in Canada en Australië. Welke andere machine is dan meer geschikt om de 175e verjaardag in de kijker te zetten?

AVR brengt in 2024 een limited edition op de markt van de Puma 4.0. De hoogtechnologische zelfrijder in een retro jasje – old meets new.

Deze versie zal in zéér beperkte oplage aangeboden worden. Wie de sociale media van AVR in het oog houdt, krijgt binnenkort een sneak peek te zien.

Miniaturen Puma 4.0

Voor het eerst komt AVR dit jaar bovendien met een miniatuurversie van de Puma 4.0. Dit verjaardagsjaar is het moment bij uitstek om deze reeds lang aanhoudende vraag uit de markt te beantwoorden. Elke klant die in 2024 een Puma 4.0 koopt, krijgt er een miniatuurversie bij. En dat geldt ook voor de limited edition Puma 4.0, daar hoort dan weer een limited edition miniatuur bij.

Levering van de miniaturen wordt verwacht begin november, net op tijd voor Interpom en andere festiviteiten rond de 175e verjaardag die bij AVR in die periode op de planning staan. Pre-orderen zal mogelijk zijn in het voorjaar.

Renovatiewerken

Ook na 175 jaar blijft AVR groeien. Na de opening van een nieuw filiaal in Duitsland eind 2023, ondergaat het hoofdkantoor in Roeselare een grondige renovatie met een uitbreiding van wel 50 plaatsen. De werken worden in november 2024 afgerond.

 

AVR voorziet nog het hele jaar door een mix aan commerciële acties, uitzonderlijke merchandising en verjaardagsevents waarmee het enerzijds het trouwe, bekende AVR-netwerk van medewerkers, klanten en dealers wil bedanken en anderzijds wil vooruitblikken naar een mooie, innoverende toekomst.

Blijf op de hoogte via alle sociale mediakanalen van AVR.

 

 

Foto's

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Perscontact

Majna Seurinck        |  Marketing & Communication Manager 

+32 (0)51 24 55 66  |  majnaseurinck@avr.be

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mis geen enkel nieuwtje, en krijg als eerste de uitnodigingen voor onze events: schrijf u hier in op onze nieuwsbrief! 

 

 

Over AVR

AVR is producent van een volledig gamma machines voor de aardappelteelt. Van pootbed-bereiding, poten en aanaarden tot klappen, rooien en inschuren.

De missie van AVR is duidelijk: we maken, verkopen en onderhouden machines voor aardappeltelers die efficiënter en duurzamer willen werken. We brengen innovatieve technologie en producten op de markt die het mogelijk maken om met minder moeite, minder brandstof, minder tijd en minder bodembelasting méér verkoopbare aardappelen te kunnen inschuren.

Bij alles wat we doen – van het uitdenken en ontwikkelen van onze machines tot het duurzaam samenwerken met klanten en dealers – houden we onze kernwaarden voor ogen: respectvol, betrouwbaar, eigenzinnig en betrokken.

 

AVR telt internationaal 250 medewerkers, heeft een netwerk van meer dan 100 dealers in 60 landen en verwezenlijkte in 2023 een omzet van 96 miljoen euro.

AVR is een Belgisch familiebedrijf, met 175 jaar ervaring, waarvan de hoofdzetel in Roeselare gevestigd is. Daarnaast heeft het bedrijf vestigingen in Nederland en Duitsland.