Go Back

De AVR Python: de nieuwe, onmisbare, flexibele schakel in de inschuurlijn

Beschrijving

AVR blijft investeren in het ontwikkelen en moderniseren van het volledige gamma voor de aardappelteelt, zo ook voor het inschuurmateriaal.

De AVR Python is de nieuwe generatie dubbele transportband van AVR. Deze duoverlengband biedt een hoge capaciteit én is dankzij o.a. de meebewegende opstaande randen uiterst aardappelvriendelijk. De AVR Python is bovendien eenvoudig te verplaatsen en zeer gebruiksvriendelijk.

Snel, productvriendelijk, flexibel én eenvoudig aan te sturen: de ideale partner tijdens het inschuren.

 

Solide basis en uiterst wendbaar

Een stabiel en stevig frame dat tegelijkertijd een grote wendbaarheid biedt: dat kenmerkt de AVR-duoverlengband.

De machine is zo ontworpen dat beide transportbanden in alle gewenste hoeken ten opzichte van elkaar kunnen worden geplaatst. Dankzij de onafhankelijke hoogteverstelling van in- en uitstort en de elektrische lengteverstelling kan de Python bovendien op iedere plaats in de lijn ingeschakeld worden.

De tandemconstructie met vier zwenkwielen en de 360°-draaibare hoofdwielen laat het dan weer toe dat de machine gemakkelijk door één enkele persoon wordt verplaatst.

 

Capaciteit met kwaliteit gecombineerd

Door het uitgekiende ontwerp van de transportbanden met opstaande randen komt het product niet rechtstreeks in contact met de metalen framedelen, wat een uitermate zachte flow van het product garandeert. Ook de overgang tussen de eerste en tweede transportband is volledig instelbaar. In combinatie met een trommeldiameter van slechts 160 mm worden valhoogtes tot een minimum herleid. Dit alles zorgt voor een uiterst productvriendelijk transport.

De opstaande randen creëeren daarnaast een trogvorm die ervoor zorgt dat een groot volume verplaatst kan worden. Daarbij blijft het middenstuk van de trogvorm volledig vlak, waardoor de Python zich uitstekend leent om manueel de oogst te lezen.

 

Gebruiksgemak

De AVR-duoverlengbanden zijn ontwikkeld om de gebruiker te ontlasten. De uitgebreide basisuitrusting bevat onder andere een frequentieomvormer, elektrische lengteverstelling en een bandstuursysteem dat het bijregelen van de band overbodig maakt. Dankzij de AVR Line Control-software kan de Python communiceren met andere AVR-machines in de lijn.

 

Sterktes
 

  • Uitgebreid basispakket inclusief frequentieregelaar, elektrische in-/uitregeling, automatische banduitlijning etc.
  • Grote flexibiliteit dankzij o.a. de onafhankelijke instelling van de in- en afvoerhoogte, lengteverstelling, grote zwenkhoek etc.
  • Tandemwielconstructie voor solide en stabiele plaatsing
  • Volledige synchronisatie van 1e en 2e bandsnelheid

 

Technische info

De Python is verkrijgbaar in twee lengtematen: een duoband die bestaat uit twee transportbanden van 7 meter lang, en een versie met twee transportbanden van 9 meter lang.

 

80-14-T

80-18-T

Lengte transportbanden (m)

2 x 7

2 x 9

Minimale afgiftehoogte (m)

0,92

0,92

Maximale afgiftehoogte (m)

1,51

1,48

Bandbreedte (m)

0,80

0,80

Capaciteit*

*theoretische berekening - afhankelijk van vorm, grootte en soortgelijk gewicht van de aardappelen

340 ton/u.

340 ton/u.

Snelheid

24-84 m/min.

24-84 m/min.

 

In de praktijk

De prototypes werden uitgebreid getest en kregen positieve feedback van de gebruikers. De eerste serieproductie bestaat uit een twaalftal exemplaren. De Python zal voor het eerst te zien zijn – en dit meteen live aan het werk in een demo-opstelling - tijdens Potato Europe op 6 en 7 september in Kain, België.

 

Foto's

Productpagina

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Perscontact

Majna Seurinck            |  Marketing & Communication Manager 

+32 (0)51 24 55 66  |  majnaseurinck@avr.be

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mis geen enkel nieuwtje, en krijg als eerste de uitnodigingen voor onze events: schrijf u hier in op onze nieuwsbrief!