Go Back

Tweede editie AVR Green Select Days veilt machines voor het goede doel

Beschrijving

In 2023 lanceerde AVR, producent van een volledig gamma machines voor de aardappelteelt en wereldspeler in dat marktsegment, een nieuw merk om de tweedehandsmarkt actief in handen te nemen: AVR Green Select.

A green tractor in a field

Description automatically generatedOm de lancering van dit nieuwe merk in de kijker te zetten, werden de eerste AVR Green Select Days georganiseerd: dé ideale gelegenheid voor klanten om het aanbod tweedehandsmachines te ontdekken.

Na een succesvolle eerste editie – die leidde tot een stijging van meer dan 50% in verkoop van tweedehandsmachines - nodigt AVR op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli opnieuw alle geïnteresseerden uit én dit met een speciale touch: op zaterdagavond worden enkele machines uit het aanbod geveild ten voordele van de Warmste Week.

 

A green and white logo

Description automatically generated

A logo with text on it

Description automatically generated

AVR GREEN SELECT CENTER

De tweede editie van de AVR Green Select Days markeert ineens de opening van het AVR Green Select Center. Deze locatie, dichtbij de hoofdzetel in Roeselare, zal voortaan dienst doen als hoofduitvalsbasis voor het tweedehandspark en is dus dé locatie bij uitstek om deze tweede editie te hosten.

Klanten kunnen er tijdens het event het aanbod tweedehandsmachines tegen aantrekkelijke actieprijzen ontdekken. De tweedaagse wordt afgesloten met een veiling ten voordele van het goede doel! Een hapje en drankje kunnen daarbij uiteraard niet ontbreken.

Vrijdag 5 juli | 09:00 - 18:00
Zaterdag 6 juli | 09:00 - 22:00 (veiling om 16:00) 
AVR Green Select Center | Breulstraat 119/121 | 8890 Moorslede

Doorheen het jaar is het AVR Green Select Center te bezoeken op afspraak: +32 474 46 47 88.


Veiling voor het Goede doel

‘Wat AVR typeert, is dat we als familiebedrijf ondanks onze groei een warme en toegankelijke speler blijven. Dichtbij onze klanten en dealers staan, maakt deel uit van onze identiteit en is volgens ons de sleutel tot blijvend succes en duurzame groei,’ duidt Maarten De Smet, Sales & Marketing Director.

‘Dat hartelijke aspect willen we verder doortrekken. Na enkele interne inzamelingen voor het goede doel, zochten we een ludieke manier om een versnelling hoger te schakelen,’ vertelt Stein Rommelaere, AVR Green Select Manager. ‘In de AVR Green Select Days vonden we de ideale combinatie om het nuttige aan het zinvolle te koppelen: een veiling van tweedehandsmachines waarbij we de opbrengst schenken aan het goede doel. Een AVR-machine in de markt, een tevreden klant en een schenking aan het goede doel: win-win-win.’

Vanaf 16 u. kunnen kandidaten meebieden op tweedehandsmachines tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Live tijdens de veiling een machine kopen? Dan betaal je bovendien geen veilingskosten.

De opbrengst en veilingkosten worden door AVR & veilinghuis Auctim integraal geschonken aan de 'Warmste Week*'. ‘Die staat dit jaar in het teken van de strijd tegen eenzaamheid, een onderwerp dat helaas ook brandend actueel is in de landbouwsector en daar dragen wij graag ons steentje aan bij,’  besluit Stein.

Kan je er niet fysiek bijzijn? Telefonisch meebieden is mogelijk. Hiervoor dien je vooraf te registreren. Meer info op www.avr.be.

* De 'Warmste Week' is een Belgische solidariteitscampagne die jaarlijks in december wordt georganiseerd. Elk jaar wordt er een thema gekozen dat verschillende goede doelen binnen dat thema ondersteunt.

 

Waarom kiezen voor AVR Green Select?

‘De tweedehandsmarkt is een volwaardige markt op zich en verdient ook die toewijding. Je kan er oplossingen bieden voor elk budget en elke situatie én je geeft er je oudere machines – die nog perfect kunnen uitvoeren waarvoor ze gemaakt werden - een tweede leven.’

 

Maarten De Smet, AVR Sales & Marketing Director

 

AVR Green Select

Aan het hoofd staat Stein Rommelare, met zijn jarenlange ervaring in de AVR-serviceafdeling weet hij als geen ander wat een tweedehandsmachine te bieden heeft.

‘Kwaliteit behoudt z’n waarde, ook als tweedehandsmachine. Dat is het doel van AVR Green Select: kwaliteit aanbieden tegen een aantrekkelijke prijs.’

 

Om die kwaliteit te garanderen wordt een AVR Green Select-machine door onze eigen gespecialiseerde techniekers gekeurd bij aankoop en wordt ze vervolgens door hen op punt gezet. Bovendien geniet je garantie door AVR op je tweedehandsmachine en kan je rekenen op ondersteuning bij de opstart van de machine of wanneer je advies nodig hebt i.v.m. wisselstukken.
 

‘Kortom, dankzij AVR Green Select kan je rekenen op de serviceverlening en de kwaliteit van AVR zoals wanneer je een nieuwe machine zou kopen’, besluit Stein.

Stein Rommelaere, AVR Green Select Manager.

 

Leasing: niet alleen voor nieuwe machines

Net als het merk AVR Green Select werd ook AVR Finance in 2023 gelanceerd. AVR-klanten kunnen sinds vorig jaar kiezen voor een financiële leasing of operationele leasing - op nieuwe machines én op tweedehandsmachines. Zo kunnen zij doelgericht blijven investeren zonder daarbij in te boeten op flexibiliteit.

Meer info: https://avr-actions.com/nl/avr-finance

 

Promotievideo

Foto's

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Perscontact

Majna Seurinck        |  Marketing & Communication Manager 

+32 (0)51 24 55 66  |  majnaseurinck@avr.be

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mis geen enkel nieuwtje, en krijg als eerste de uitnodigingen voor onze events: schrijf u hier in op onze nieuwsbrief! 

 

 

Over AVR

AVR is producent van een volledig gamma machines voor de aardappelteelt. Van pootbed-bereiding, poten en aanaarden tot klappen, rooien en inschuren.

De missie van AVR is duidelijk: we maken, verkopen en onderhouden machines voor aardappeltelers die efficiënter en duurzamer willen werken. We brengen innovatieve technologie en producten op de markt die het mogelijk maken om met minder moeite, minder brandstof, minder tijd en minder bodembelasting méér verkoopbare aardappelen te kunnen inschuren.

Bij alles wat we doen – van het uitdenken en ontwikkelen van onze machines tot het duurzaam samenwerken met klanten en dealers – houden we onze kernwaarden voor ogen: respectvol, betrouwbaar, eigenzinnig en betrokken.

 

AVR telt internationaal 250 medewerkers, heeft een netwerk van meer dan 100 dealers in 60 landen en verwezenlijkte in 2023 een omzet van 96 miljoen euro.

AVR is een Belgisch familiebedrijf, met 175 jaar ervaring, waarvan de hoofdzetel in Roeselare gevestigd is. Daarnaast heeft het bedrijf vestigingen in Nederland en Duitsland.