Go Back

AVR kondigt uitbreiding naar Duitsland aan

Beschrijving

Een jaar voor zijn 175e verjaardag kondigt AVR, producent van een volledig gamma machines voor de aardappelteelt en wereldspeler in dat marktsegment, met trots een stevige uitbreiding aan: de opening van een nieuw filiaal in Duitsland.

Het nieuwe filiaal zal dienen als een strategische uitvalsbasis voor AVR, dat als missie heeft zijn Duitse klanten en dealers van dichtbij en snel bij te staan, met een know-how die toegepast is op de lokale, Duitse markt.

 

“Duitsland behoort tot één van de belangrijkste aardappelproducerende landen van Europa en is bijgevolg een uiterst belangrijke markt voor AVR", zegt Stefan Top, managing director van AVR. 

 

'AVR zal bijkomend en blijvend investeren in de Duiste markt omdat we dit zien als een keymarkt voor onze aardappelmachines, nu én in de toekomst', besluit Stefan Top.

Het nieuwe filiaal is gevestigd in Uetze, een locatie die midden in een belangrijk teeltgebied ligt en ook een goede verbinding biedt naar de A2 en A7, die op hun beurt belangrijke verkeersaders zijn voor andere teeltgebeiden. Het steunpunt zal zowel commerciële, technische als logistieke functies combineren. Het magazijn dat er ondergebracht wordt zal bijvoorbeeld een snelle aanlevering van wisselstukken over heel Duitsland garanderen. Het uitgebreide Duitse AVR-dealernetwerk kan dan weer rekenen op lokale trainingen en de technische know-how en ondersteuning vanuit de producent.

Met z’n 175e verjaardag in het vooruitzicht heeft AVR al bewezen een gevestigde waarde te zijn als landbouwmachineproducent en trekt het dus met heel wat ervaring op een symbolisch tijdstip naar Duitsland om de markt er lokaal te ondersteunen.

De opening van het Duitse AVR-filiaal wordt uiteraard in de kijker gezet op Agritechnica, de grote landbouwbeurs die plaats vindt in Hannover van 12 t.e.m. 18 november 2023. Er wordt een ‘geboorteschenkje’ voorzien voor elke bezoeker op de AVR-stand (hal 25, stand G09).

 

Bekijk nu onze openingsvideo!

Foto's

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Perscontact

Majna Seurinck        |  Marketing & Communication Manager 

+32 (0)51 24 55 66  |  majnaseurinck@avr.be

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mis geen enkel nieuwtje, en krijg als eerste de uitnodigingen voor onze events: schrijf u hier in op onze nieuwsbrief! 

 

AVR is producent van een volledig gamma machines voor de aardappelteelt. Van pootbedbereiding, poten en aanaarden tot klappen, rooien en inschuren.

De missie van AVR is duidelijk: we maken, verkopen en onderhouden machines voor aardappeltelers die efficiënter en duurzamer willen werken. We brengen innovatieve technologie en producten op de markt die het mogelijk maken om met minder moeite, minder brandstof, minder tijd en minder bodembelasting méér verkoopbare aardappelen te kunnen inschuren.

Bij alles wat we doen – van het uitdenken en ontwikkelen van onze machines tot het duurzaam samenwerken met klanten en dealers – houden we onze kernwaarden voor ogen: respectvol, betrouwbaar, eigenzinnig en betrokken.

AVR telt internationaal 250 medewerkers, heeft een netwerk van meer dan 100 dealers in 50 landen en verwezenlijkte in 2022 een omzet van 85 miljoen euro.

AVR is een Belgisch familiebedrijf, met 175 jaar ervaring, waarvan de hoofdzetel in Roeselare gevestigd is. Daarnaast heeft het bedrijf vestigingen in Nederland en Duitsland.

Videos