Go Back

Ceres gedragen pootmachines

Ceres gedragen pootmachines

Potato planters

Beschrijving

Perfecte pootbedvoorbereiding en ruggenopbouw

De machines van de AVR Ceres-reeks staan bekend om hun extreme betrouwbaarheid, precisie, robuustheid en een perfecte ruggenopbouw. Het pootgamma bestaat uit 2- tot 4-rijige pootmachines. Deze bekerpootmachines vindt u met mechanische of hydraulische aandrijving. Een kunstmestunit kan u optioneel monteren.

Wat uw plantbehoefte ook is, bij AVR vindt u vast de passende oplossing.

De Ceres pootmachine kan gecombineerd worden met een Multivator frontfrees en/of een achterop gemonteerde Compact frees om in één werkgang uw pootbed voor te bereiding en te poten.

Ceres 400, precies poten in een handomdraai

De Ceres-pootmachineserie is volledig in huis ontworpen en geproduceerd door het AVR-team. De plantmachines zijn dan ook samen met de markt ontwikkeld zodat ze op uw noden afgestemd zijn. Typerende kenmerken zijn betrouwbaarheid, precisie, gebruiksgemak en een perfecte ruggenopbouw.

Het pootelement blinkt uit in precisie en betrouwbaarheid. Tweemaal 20 bekers op de bekerriem zorgen voor blijvende precisie bij een hoge pootsnelheid. Ook bij hoge rijsnelheden werkt de planter relatief rustig. De grote boventrommel garandeert rust boven, de kleine keerrol onder en de licht gekantelde positie van het pootelement zorgt voor een precieze afleg (ook in hellingen).

Ceres 440

De AVR Ceres 440 is een doorontwikkeling op de Ceres 400. Het betreft dus een vierrijige, gedragen pootmachine die zowel in hydraulische als mechanische versie beschikbaar is.

Highlight bij de Ceres 440 is het AVR Connect verhaal: alle pootinfo en remote parameters op één digitaal platform. Met de Ceres 440 kiest AVR bovendien resoluut voor ISOBUS-aansturing en een rijonafhankelijke hydraulische aandrijving. Een brede bunker zorgt voor bevulgemak.

AVR Connect: next-level planten

Optioneel kan deze machine verbonden worden met het internet om machinedata naar AVR Connect door te sturen.

AVR Connect is een online rapportagetool voor uw machine-activiteiten en een online verzamelplaats voor al uw machinedata, van zowel op als naast het veld.

Met AVR Connect kiest u voor meer kennis en dus een efficiënter gebruik van machine en middelen.

  • Precisielandbouw toepassen helpt u efficiënter te werken, en verlaagt zo uw kosten.
  • Statistieken geven inzicht in verbetermogelijkheden.
  • Eenvoudige toegang via uw e-mailadres en wachtwoord.
  • Persoonlijk, veilig en gebruiksvriendelijk platform.

Vraag gerust meer informatie bij uw dealer of AVR-contactpersoon.

Ceres 200M

De Ceres 200M is een volledig mechanisch aangedreven, tweerijige gedragen pootmachine.

Het pootsysteem is gebaseerd op hetzelfde principe als van de Ceres-reeks, maar hier teruggebracht tot zijn meest eenvoudige vorm. Beschikbare opties zijn verlichting, 2 types vaste bunker (600 kg – 1350 kg), elektrische schudders in de bekerriem, een aanaardkap en fertilizer.

AVR Ceres 200H

Met de Ceres 200H biedt AVR een tweerijige pootmachine met bijna alle features van zijn grote broers.

Alles wat de 4-rijers kan op 2-rij breedte gebracht worden, voor zij die bij destonen vastzitten aan 2-rijig poten. Net als de M-versie is het een tweerijige gedragen pootmachine, maar dan volledig hydraulisch aangedreven, met uitgebreid technologiepakket én met grotere bunker. Deze machine werd ontworpen om te poten in voorgemaakte bedden. Dus vooral voor situaties waar ‘ontsteend’ wordt.

Productspecificaties Sterktes

Productspecificaties Modellen

Ceres 400 Ceres 440 Ceres 200H Ceres 200M
Aantal rijen 4 4 2 2
Bunkercapaciteit (kg) 1.300 tot 1.500 (optioneel) 1.500 1.300 600
Capaciteit hydraulische kipbunker 1.900 - 2.000 1.900 (4x75) 2.000 (2x75) -
Aandrijving Mechanisch of hydraulisch Mechanisch of hydraulisch Hydraulisch Mechanische kettingaandrijving
Rij-afstanden (cm) 4x75 - 4x80 - 4x85 - 4x90 4x75 - 4x80 - 4x85 - 4x90 2x70 - 2x75 - 2x80 - 2x85 - 2x90 2x70 - 2x75 - 2x80 - 2x85 - 2x90
Opties gewasbescherming Granulaatstrooier - poederdoseerapparaat - spuitset Granulaatstrooier - poederdoseerapparaat - spuitkits Granulaatstrooier - poederdoseerapparaat - spuitkits Granulaatstrooier - poederdoseerapparaat - spuitkits
Productspecificaties Standaarduitrusting

Productspecificaties Opties

Media (6 files)

Potato planters